Ellis Peltenburg

content image

Mijn naam is Ellis Peltenburg. In 2008 ben ik afgestudeerd als algemeen fysiotherapeut en aan het werk bij Fysiotherapie Odijk.

In  2012 heb ik de Masteropleiding kinderfysiotherapie afgerond en sinds 2015 richt ik me alleen op de doelgroep kinderen. Dit doe ik op verschillende locaties: op de Rafael school in Utrecht (basisonderwijs voor zeer moeilijk lerende kinderen), onze praktijk ruimte in Werkhoven, een medisch kinderdagverblijf en bij de patiënt thuis. Kinderen van 0 tot 18 jaar met lichamelijke klachten van het bewegingsapparaat, sensorische integratie problemen of die moeilijkheden ondervinden in hun motorische ontwikkeling kunnen terecht bij een kinderfysiotherapeut.

In de afgelopen jaren heb ik de volgende cursussen gevolgd:

·       Medical Taping Concept voor kinderen

·       Sensomotorische integratie therapeut

·       Zuigelingenasymmetrie en plagiocephalometrie

·       (Sport-)blessures bij kinderen

·       Orthopedische klachten bij kinderen

·       Functiestoornissen van de bekkenbodem bij kinderen

·       Draagadvies (draagconsulente)

·       Gedragsgeoriënteerde behandeling van somatisch onverklaarde lichamelijke klachten bij kinderen en jongeren

·       Developmental Coördination Disorder (DCD)

In 2016 heb ik samen met een werkgroep het zorgprogramma ‘Sportiefit Kromme Rijn’ opgezet. Dit programma richt zich op kinderen in de basisschoolleeftijd met overgewicht die fitter willen worden. Het is een multidisciplinair programma dat door een groot aantal zorgverleners in de gemeente Bunnik gedragen wordt. Deelnemers krijgen een op maat gemaakt programma na een uitgebreide intake door kinderfysiotherapeut en diëtiste. Het is mogelijk om één keer in de week deel te nemen aan een groepsles, een ontzettend leuke en actieve les waarin bewegen maar vooral plezier centraal staat!                                        

               

Mijn werkdagen zijn dinsdag, woensdagmiddag en donderdag zowel in Odijk als in Werkhoven

Ellis.peltenburg@fysiodijk.nl