Middelbare schoolleeftijd

Voor kinderen van deze leeftijd is het belangrijkste probleem de blessures, zoals knieklachten door de combinatie van snel groeien en sporten. Ook het moeite hebben met het handhaven van een bepaalde houding (of de “juiste” houding) is een probleem dat vaak voor kinderen in deze leeftijdscategorie geld.

In deze leeftijdsgroep begint conditie ook steeds belangrijker te worden (voor de kinderen zelf!!). Ze willen meedoen met de groep. Soms vinden de kinderen zich wat te zwaar, en willen ze afvallen. Dan komen ze voor de conditie bij ons, en voor het voedingsgedeelte bij de gewichtsconsulente. 
Soms krijgen we ook de vraag of wij de conditie van kinderen kunnen testen. Dat is heel goed mogelijk. In onze trainingszaal zijn alle faciliteiten aanwezig om de conditie goed te kunnen testen. Hier maken we o.a. gebruik van testen die op de loopband of op de fiets uitgevoerd kunnen worden. Welk apparatuur of test gekozen wordt hangt af van de hulpvraag. Voor de voetballer zal bijvoorbeeld de loopband gekozen worden.

Mocht u zich toch zorgen maken over iets wat het bewegen van uw kind betreft, dan is het altijd mogelijk om contact op te nemen, zodat we een afspraak kunnen maken en kunnen kijken naar het bewegen van uw kind. We kunnen het bewegen analyseren, en u van advies dienen.