MTC Zwangerfit®

NVFB Zwangerfit® is een actieve vorm van zwangerschapsbegeleiding waarbij het behouden van conditie, spierkracht en stabiliteit centraal staat. Door de laatste inzichten over bekkenpijn en bekkenbodem (dys) functies rondom de zwangerschap toe te passen, is er een optimale begeleiding tijdens de zwangerschap en de periode daarna mogelijk.

De cursus wordt gegeven in groepsverband waarin iedereen de nodige individuele begeleiding krijgt. Instroom is mogelijk vanaf ongeveer 16 weken zwangerschap. Door er vroegtijdig mee te starten zullen specifieke zwangerschapsklachten niet of minder snel optreden! Indien er klachten aanwezig zijn, kan het oefenprogramma deze klachten stabiliseren en zal er vaak verbetering optreden. Naast de actieve lessen zullen er regelmatig theorielessen aangeboden worden. De verschillende onderwerpen met betrekking tot de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling komen aan bod. De theorielessen zijn aansluitend op de actieve les en kunnen indien gewenst gevolgd worden. Bij voldoende interesse is er mogelijkheid om een partneravond te organiseren waarin theorie besproken wordt en de partner adviezen krijgt om u bij de bevalling te ondersteunen. Ook na de bevalling kan er weer deelgenomen worden aan de cursus Zwangerfit®. Vanaf 4 tot 6 weken kunt u starten om zo snel mogelijk weer fit te worden.

De lessen zullen plaatsvinden op woensdagavond in onze Fysiotherapie praktijk in Odijk. Voordat u begint, vindt er een intake plaats door middel van het invullen van vragen. Zo zijn wij op de hoogte van eventuele klachten en bijzonderheden. Dit zorgt mede voor een optimale begeleiding binnen de cursus.

De groepen:

Woensdag

- Zwangerengroep 19.00-20.00 uur

- Nagym 20.15- 21.15 uur
 

De kosten bedragen € 100,= voor een 10 rittenkaart. Deze kosten zijn inclusief de theorielessen.