Jan Overgoor

content image

Mijn naam is Jan Overgoor. Sinds 1998 ben ik werkzaam in Odijk als algemeen fysiotherapeut, en sinds 2003 ook als geregistreerd kinderfysiotherapeut. Ik behandel volwassenen en kinderen. Die combinatie bevalt me prima. Het vult elkaar erg goed aan. Met name op het gebied van de neurologische diagnostiek en het trainen van de conditie is er veel overlap.

Na de opleiding tot kinderfysiotherapeut, heb ik ook de opleiding gevolgd tot sensomotorische-integratie therapeut. Voor meer informatie over sensomotorische of sensorische integratie verwijs ik naar “Sensomotorische-integratie” elders op deze website.

In 2004 ben ik begonnen als kinderfysiotherapeut op de Rafaelschool (zie “Rafaelschool” elders op deze website) in Utrecht. Dat is een school voor zeer moeilijk lerende kinderen van 4 tot 18 jaar.  De kinderen hebben verschillende aandoeningen, o.a. het syndroom van Down. In het behandelen van kinderen met het Down syndroom heb ik zodoende veel ervaring.

In de praktijk in Odijk zie ik o.a. veel baby’s met een voorkeurshouding met en zonder een afgeplat hoofdje. Zie voor meer informatie: “Het scheve-hoofdjes-meet-spreekuur” elders op deze website. 
Er komen ook veel kinderen (tussen 4 en 10 jaar) bij me die problemen hebben met de fijne motoriek, waaronder schijfproblemen. 
Daarnaast train ik, in samenwerking met het WKZ Utrecht, een aantal kinderen met een aangeboren hartafwijking in onze trainingszaal.